Foto: SVT/Johanna Olofsson

Lugn lucianatt i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

I Örebro län var lucianatten ovanligt lugn. Samtidigt som polisen i grannlänet hade en stökig natt att hantera. Men det var inte främst ungdomarna som stod för fyllan.

– Visst har det varit viss fylla men ingenting som sticker ut, säger vakthavande befäl vid örebropolisen.

Mellan 10 och 15 personer i länet togs in för att sova ruset av sig under natten.

För västmanlandspolisen däremot förde lucianatten med sig ett ovanligt stort antal fyllerister som behövde nyktra till innan de kunde släppas ut igen. 24 västmanlänningar fick efter stök och fylla tillbringa resterande del av natten i fyllecell.

– Det är inte ovanligt med fylla på fredagsdygnet men i natt har det varit mer än det brukar vara, säger Martina Saghamre vid polisen i Västmanland.

Med anledning av Lucia hade västeråspolisen en del ungdomspoliser ute men det verkar inte i första hand ha varit luciafirande ungdomar som blivit stökiga efter att ha druckit för mycket.

– Det var mycket unga ute på stan men även om det var visst stök att hantera var det inte i första hand ungdomarna som hamnade i fyllecell, det var lika många överförfriskade julbordsdeltagare och andra personer som fick tas in, säger Martina Saghamre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.