Foto: Jesper Mattsson/SVT

Kvinna funnen död inatt – man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man greps natten mot fredag i Kumla misstänkt för mord, alternativt dråp. Polisen är mycket förtegen kring händelsen men kunde under fredagförmiddagen meddela att en kvinna funnits död.

Det var strax innan klockan tre natten mot fredag som mannen, som är i 45-års åldern, greps i centrala Kumla. Han misstänks för mord alternativt dråp och är anhållen skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. Under förmiddagen framkom att en kvinna påträffats död i en lägenhet och att den gripne mannen befann sig i närheten. Mannen har kunnat förhöras under morgonen.

Enligt polisen gör omständigheterna kring kvinnans död att det inte går att utesluta brott och därför är mannen inledningsvis misstänkt för att ha bragt kvinnan om livet, men det kan komma att ändras eftersom det inte går att utesluta att det rör sig om ett sjukdomsfall.

– Vi misstänker i inledningskedet mord alternativt dråp på grund av omständigheter på platsen, säger Peter Persson på Polisen.

– Det är inget styckmord eller något liknande, utan det är ett högst ordinärt mord, om vi nu kan prata om ordinära mord, säger Anders Wallin vid Örebropolisen till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.