Martin avgjorde när Tre Kronor vann

Uppdaterad
Publicerad

Efter fredagens isfiasko i Västerås kändes det desto bättre efter söndagens möte mellan Finland och Sverige. Inför 12 496 åskådare kunde debutanten från Örebro, Martin Johansson, göra det avgörande målet i Globen.

Örebros målkung Martin Johansson stal pucken och avgjorde med sin backhand för Tre Kronor, och matchen slutade 3-2.

– Martin Johansson gör ett mål på en chans, typiskt för en sniper, säger förbundskapten Pär Mårts till SVT Sport.

Tre Kronor

Men trots vinsten var inte tongångarna enbart nöjda och glada. Experten Mikael Renberg var inte imponerad över spelet eller intensiteten. Pär Mårts var förbannad i första perioden och tog en timeout för att skälla ut spelarna. Efteråt var han inte helnöjd med spelet.

– Alltså sådär. Vi vinner och det är ju det som det går ut på. Men jag tycker att det finns jättemycket att jobba med både offensivt och defensivt. Jag tycker att vi inte får med oss pucken i vissa lägen. Det fastnar någonstans hela tiden. Vi ska klara av att spela på en högre nivå, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre Kronor

Mer i ämnet