Mässpremiär för 60-plussare

Uppdaterad
Publicerad

Initiativet växte fram ur klagomål på internet. Nu har de som fyllt 60 år, och uppåt, en elldeles egen mässa att frossa i allt ifrån resor till vård och omsorg.

Idag var det premiär för 60plus Mässan i Örebro. Ett 80-tal företag och organisationer huserar Conventum arena under torsdagen och fredagen för att visa upp sig mot den specifika målgruppen. Några teman som tar plats är hälsa, hobby, hem, nöjen, mode, skönhet, vård, omsorg, kommun, landsting, turism, resor, sport och fritid.

60plus Mässan har växt fram ur en vänskapssajt på internet. Enligt företaget själv växte idén till en vänskapsklubb på nätet fram när äldre personer klagade på hur lite sajter det fanns på Internet som riktade sig till dem.

Tvärsnytt frågade besökarna om vad de tycker om en mässa som riktar sig mot en äldre målgrupp.

– När jag blev pensionär visste jag inte vad som finns, vad man kan göra och hitta på. Så jag är här och spanar lite, säger mässbesökaren Barbro Danielsson.

Varför tror du att man gör en mässa för 60-plussare?

– Jag är ju själv gammal så det är ju viktigt att man hittar något intresse så att man inte bara blir sittandes hemma, säger Lena Karhunen som vandrar runt i folkvimlet.

Varför tror du att mässan verkar så populär?

– Det är för att vi är så friska och pigga. Titta på alla som går här. En 70-plussare nu är ju som en 50-plussare var förr, säger Laila Bergström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.