Foto: Jesper Mattsson/SVT

Nedlagd industri avspärrad efter narkotikamisstankar

Uppdaterad
Publicerad

Under stort hemlighetsmakeri har polisen spärrat av en gammal industribyggnad i Örebro län. Två män har häktats misstänkta för grovt narkotikabrott.

Under helgen häktades de två männen vid Örebro tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott. De är bägge från Örebro län och gripandet hänger ihop med utredningen kring den före detta industribyggnaden. Där hålls ett stort område avspärrat och polisens tekniker har under flera dagar arbetat i lokalen.

Varken polis eller åklagare vill kommentera ärendet.

När det bedöms om ett narkotikabrott är grovt ska rätten särskilt titta på om det har varit en storskalig verksamhet, om stora mängder narkotika har hanterats eller om den som döms har betett sig på ett farligt eller hänsynslöst sätt. Det är ett brott som kan ge mellan två och tio års fängelse.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.