Foto: Privat/ arkiv

Nu är julkalendern uppe i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Julstöket är redan igång hos kommunen då julkalenderns luckor ska upp på rådhuset.

Årets tema är ”Tänk om” och även i år är det populär barnboksillustratörer som står för de kluriga bilderna. Nu är jobbet igång med att få alla luckorna på plats i årets adventskalender.

Från förra året är det bara fyra illustratörer som är med igen, det är bland annat Sören Olsson som är Bert och Sunes skapare men även Henrik Tamm som jobbar på Disney Works i Los Angeles.

En lucka öppnas varje dag i adventskalender och den sitter uppe till Trettondagen där efter hängs de ut på Örebro konsthall.

Fakta

Rådhusets Julkalender är en gigantisk adventskalender på Rådhuset i Örebro. Tjugofyra stora ljuslådor monteras framför 24 av Rådhusets fönster, som vart och ett blir en lucka i kalendern. Bakom varje lucka finns ett unikt konstverk som skapats av utvalda bildkonstnärer. Luckorna öppnas vid en viss tid varje dag mellan 1 och 24 december. Rådhusets Julkalender produceras av SOUL Design AB i samarbete med Örebro kommun.

Källa: Örebro kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.