Ny olycka på riksväg 50

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och en personbil krockade på onsdagseftermiddagen på riksväg 50. En person ska vara allvarligt skadad och vägen är för tillfälligt avstängd.

Riksväg 50 fortsätter att ställa till problem. Så sent som i tisdags välte en fullastad tankbil med det miljöfarliga ämnet formaldehyd vid Stora Forsa, söder om Askersund nära Vättern.

På onsdagen var det dags för nästa olycka, den här gången i höjd med Stjärnsund drygt en och en halv mil från tisdagens olycka.

En lastbil och en personbil var då inblandade i en sidokrock.

– Föraren i personbilen satt fast så vi fick klippa loss honom, säger Thomas Petersson, inre befäl vid Nerikes Brandkår.

Mannen i personbilen ska enligt Nerikes brandkår vara allvarligt skadad. Lastbilschauffören verkar dock ha klarat sig utan större skador.

Olyckan medförde långa köer kring olycksplatsen. Vid klockan 18:15 meddelade polisen att bärgningsarbetet pågick och att trafiken hade börjat rulla.

– Det börjar röra på sig lite sakta, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.