Örebros Karl Holmberg klappas om efter 0-3 målet mot Djurgården. Foto: Bertil Ericson / TT

Ny seger för formstarkt Örebro

Med 3-0-segern mot Djurgården har ÖSK samlat ihop 30 poäng på 16 fotbollsallsvenska matcher – precis som mästarlaget Malmö FF.

I måndagskvällens möte med Djurgården visade seriesexan Örebro ett par detaljer som kan förklara framgången efter sommarens långa VM-uppehåll.

* Positionsspelet.

Djurgården inledde sina anfall med korta passningar längs marken men tvingades ofta vända hemåt och söka långa bollar mot anfallarna Sebastian Andersson och Philip Hellquist. Örebrospelarna låg hela tiden rätt i sina positioner och agerade kompakt.

* Omställningsspelet.

Gästerna vann boll på egen planhalva och attackerade när hemmaspelarna låg fel i sina positioner.

I den 19:e minuten gav arbetssättet resultat.

Alhassan Kamara vann en löpduell med mittbacken Fredrik Stenman, behöll balansen och rullade enkelt in 1-0 bakom utrusande målvakten Kenneth Høie.

Tio minuter in i andra small det igen. Daniel Gustavsson tog sig runt på vänsterkanten, hittade Marcus Pode i straffområdet och anfallaren använde huvudet för att styra bollen över Høie och in i målets bortre gavel.

Fyra minuter från slutet visade Karl Holmberg kyla när han rundade sin motståndare placerade in 3-0-målet.