Nya asylboenden på Åkerby herrgård

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverket ska öppna nya tillfälliga boenden på Åkerby herrgård utanför Nora. Detta eftersom det under de senaste veckorna skett en ökning av asylsökande till Sverige.

Eftersom de lägenheter som Migrationsverket i dag är fulla behövs nya och framförallt är det nya lägenhetsboenden som är aktuella, men även ett antal alternativa boenden behövs under en begränsad tid.

– Vi har hyrt 80 tillfälliga boendeplatser på Åkerby herrgård, säger Ylva Lindholm vikarierande enhetschef vid Migrationsverkets enhet i Lindesberg.

Migrationsverket kommer att ha en nära dialog med kommunledning, räddningstjänst, polis och landsting för att tillsammans säkerställa ett bra mottagande av de asylsökande.

– Vi hoppas att kommunen har förståelse för att det har gått mycket snabbt från att vi hittat boendet tills att de första asylsökande anländer. Vi kommer givetvis ta alla nödvändiga kontakter med de inblandade så fort som möjligt och finnas till hands för att svara på frågor, säger Lindholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.