Nya satsningar på sommaraktiviteter

Uppdaterad
Publicerad

1 800 barn och ungdomar fick ta del av Örebro föreningslivs sommaraktiviteter som kunde arrangeras tack vare årets tilläggsbudget. Nu väljer majoriteten i kommunen att ta med den satsningen i budgeten för 2013.

– Det känns väldigt bra att pengarna har kommit till nytta, att barnfamiljer som inte har ekonomiska möjligheter att åka på semester nu faktiskt kunde åka iväg tillsammans under en sommardag, säger Björn Sundin (S) kommunalråd och ordförande i programnämnd samhällsbyggnad.

Kommunledningen valde att satsa 1,2 miljoner kronor i tilläggsbudgeten på en sommarsatsning. Satsningen var till för de barn som lever i ekonomiskt och socialt utsatta familjer, som ofta inte har råd med aktiviteter på sommaren.

”Upplevelser som aldrig kommer att glömmas bort”

Sammanlagt inkom 47 olika ansökningar för sommaraktiviteterna, och det var en stor variation på aktörer, allt från kommunens fritidsgårdar till olika studieförbund och idrottsföreningar.

– Många berättar om upplevelser som aldrig kommer att glömmas bort. Även om en resa till Ånnaboda kanske inte låter så stort, så kan det vara enormt betydelsefullt för en familj med en hårt pressad ekonomi, säger Behcet Barsom (KD) ordförande i kultur- och medborgarnämnden.

I budgeten för 2013 satsas nu två miljoner kronor på att ännu fler barn ska få möjlighet till nya aktiviteter nästa sommar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.