Foto: ÖBO

ÖBO satsar 2,8 miljarder

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen meddelar ÖBO att man satsar 2,8 miljarder kronor på renoveringsarbete de kommande fem åren. Genom ett samarbetet med Sveriges byggindustrier säkras öven 1.000-1.300 jobb.

Örebros befolkning ökar och behovet av nya bostäder är stort. Även de bostäder som finns är i renoveringsbehov, och nu meddelar ÖBO att man satsar 2,8 miljoner kronor under en femårsperiod på just renoveringsarbete.

Det är ett samarbete med Sveriges byggindustrier som möjliggör satsningen. ÖBO lägger 800 miljoner extra i underhåll, vilket landar i totalt 2,8 miljarder kronor.

För Sveriges byggindustrier ger det både stabilare byggpriser och arbetsmarknad.

– För oss är samarbetet angeläget. ÖBOs satsning ger oss möjlighet att planera långsiktigt. Då tillgången på arbetstillfällen hålls stabilt under flera år ger det också goda förutsättningar att hålla nere kostnaderna inom byggsektorn och vi kan behålla och rekrytera kompetent personal, säger Kjell Fransson, ordförande i Sveriges Byggindustrier i ett pressmeddelande.

Förutom renoveringsarbetet tillkommer det cirka 2,5 miljarder kronor per år för nyproduktion under de närmaste fem år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.