Olsson ”bara” sexa

Uppdaterad
Publicerad

Örebro SK-simmaren Anders Olsson blev sexa i finalen på 100 meter fritt i klassen S6 i lördags. Han orkade inte hänga med när guldmedaljören Qing Xu drog upp tempot.

– Det känns som jag har rullstolen på ryggen när jag simmar, säger han till SVT.

Anders Olsson var länge osäker på om han ens skulle kunna ställa upp i Paralympics på grund av en krånglande axel. Inför mästerskapet hade han inte tävlat sedan juni – förra året.

Men trots det lyckades han på lördagsförmiddagen ta sig till finalen. Men väl där tog det tvärtstopp. Olsson var hela 4,30 efter guldvinnaren Qing Xu från Kina.

Paralympics 2012

Silvret gick till tysken Sebastian Iwanow och bronset tog Lorenzo Perez Escalona från Cuba.

– Det har gått ungefär som jag tänkt mig. Jag är ganska nöjd med finalpasset även om jag vet att jag kan simma mycket bättre än det här.

Han tvekar lite på om det var rätt att ställa upp i Paralympics i år.

– Jag sa att jag skulle ställa upp men... Jag kanske inte skulle gjort det. Det känns som jag har rullstolen på ryggen när jag simmar, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics 2012

Mer i ämnet