Foto: SVT

Örebropolis stoppade huliganslagsmål

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Örebro förhindrade ett större slagsmål mellan huligangrupperna Firman Boys från Solna och Wiseman från Göteborg.

Polisen i Örebro län hade fått information om att medlemmar i de båda huligangrupperna Firman Boys och Wiseman hade planerat att genomföra ett slagsmål den 15 november i år. De båda grupperna hade bestämt att de skulle mötas halvvägs mellan Stockholm och Göteborg och ”göra upp”. Men genom en punktmarkering lyckades Örebropolisen att förhindra att de två grupperna fick utrymme att börja bråka.

– De här personerna ägnar sig åt grov kriminalitet som är oacceptabel för samhället. Deras intresse av att slåss med varandra har inget med idrottsutövning att göra överhuvudtaget utan görs i skuggan av idrotten och med idrott som täckmantel och jag fördömer i starka ordalag den här typen av grov kriminalitet säger polismästare Bo Andersson, operativ chef vid Polisen i Örebro län.

Efter ett beslut av den ansvariga polisinsatchefen så bussades ungefär 50 personer från platsen för att undvika ytterligare slagsmål.

”Gjorde upp” i Laxå

Redan sommaren 2013 lyckades de två huligangrupperna genomföra ett slagsmål i Laxå i Örebro. Men när polisen kom till platsen var de flesta borta och bara några få spår fanns kvar från slagsmålet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.