Miia säkrade SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Idag tog den lokala styrkelyftstjärnan Miia Grändås från Örebro KK hem ännu ett individuellt SM-guld i 52-kilosklassen i styrkelyft. Efter att totalt ha lyft nästan 200 kilo mer än sin motståndare var det en ohotad seger.

– Utifrån förutsättningarna är jag nöjd, säger hon till SVT Sport.

Hon tävlar i 52-kilosklassen och det är styrkelyft med utrustning det handlar om. Där ingår knäböj, bänkpress och marklyft. Miia har nyligen haft en ryggskada men vann ändå en solklar seger när hon tog 170 kilo i knäböj i Idrottshuset i Örebro.

SM-veckan Örebro 2015

Du har varit ryggskadad, kände du av den?

– Nej, det är väl mer att det sitter i huvudet så att man blir lite rädd så att man inte vågar.

Utöver guldet kan Miia Grändås dessutom benämna sig som bästa dam. Miia Grändås slog huvudkonkurrenten Elina Rönnqvist från Öjeby AK och är nu den av alla kvinnliga tävlande under SM – oavsett viktklass – som kan lyfta mest i förhållande till sin kroppsvikt.

Nu satsar hon på VM i juni.

I SM-veckans inledningshelg knep Johan Andersson från Örebro Squashklubb länets första guld.

Fler medaljer till länet

Örebro län har verkligen visat sin styrka idag. Förutom Miia Grändås guld i 52-kilosklassen har klubbkamraten Ahmed Gliza från Örebro KK tagit silver i sin 83-kilosklass och Emma Johansson från Nora AK knep också hon ett silver i 63-kilosklassen.

Tidigare under dagen tog Hans Pettersson från Hällefors brons i draghund combined.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan Örebro 2015

Mer i ämnet