Foto: Svt

Här är skolan som låser in elevernas mobiltelefoner

Uppdaterad
Publicerad

Elever på Sörbyängsskolan får inte använda sina mobiler under skoldagen. Det har skolan bestämt. För att försäkra sig om att det efterlevs låser skolan nu in elevernas mobiltelefoner i kassaskåp som placerats ut i klassrummen.

Sörbyängsskolan i Örebro låser nu in elevernas mobiltelefoner under skoldagen för att få arbetsro.

– Vi har märkt att telefonerna tar bort intresset för det man ska göra i skolan. En del elever går ut i kapprummet under lektionstid för att titta på mobilen, säger Niklas Medin, idrottslärare på F till 6-skolan.

Mobilförbud i skolan

Det är även problem på rasterna menar idrottsläraren.

– Man sitter och tittar på sin telefon i stället för att röra på sig. Forskning visar att man tar till sig undervisningen bättre om man rör på sig under rasterna så vi vill uppmuntra det, säger Niklas Medin.

Föräldrarna har reagerat positivt på de nya kassaskåpen som placerats ut i varje klassrum berättar skolan. Men för en del elever har det varit jobbigare.

– Det är ju en del av deras liv, konstaterar Niklas Medin.

Se inslaget ovan

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mobilförbud i skolan

Mer i ämnet