Daniel Gustavsson jublar efter 3-1 målet mot Brommapojkarna. Foto: Conny Sillén / TT

ÖSK körde över jumbon

Formstarka Örebro fortsätter att vinna i allsvenskan i fotboll. På fredagen kom lagets fjärde seger på de fem senaste matcherna, när jumbon Brommapojkarna besegrades med 3-1.

Planens gigant var nyförvärvet Daniel Sobralense, som gjorde två mål i sin fjärde match i ÖSK-tröjan.

Vid 1-0-målet stötte Sobralense in sin egen retur, från nära håll. Det andra målet nickade vänstermittfältaren kontrollerat in, efter en dryg timmes spel, efter att ännu en gång varit på rätt plats vid den bortre stolpen.

Gästerna från Stockholm var inte ofarliga inledningsvis och skapade några halvchanser, men efter hand tappade laget energi och Örebro var bättre på det mesta. Och den som höll i taktpinnen var Daniel Sobralense.

Brasilianaren rörde sig över stora ytor, vandrade inåt i banan från sin vänsterkant och satte sina lagkamrater i bra lägen med fina passningar.

Med 20 minuter kvar att spela kändes matchen avgjord, men BP stack upp och reducerade genom Gustav Sandberg Magnusson.

Gästerna skapade ytterligare något läge, innan nyss inkomne Daniel Gustavsson visade prov på sin snabbhet och satte 3-1 i den 85:e minuten.

Ridå Brommapojkarna och ännu en fullpoängare för Örebro, som åtminstone tillfälligt har lämnat bottenstriden i allsvenskan.