Foto: TT

ÖSK vill konservera formen i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår uppladdningen inför premiärmatchen i allsvenskan mot IFK Norrköping på söndag. Och många hoppas att ÖSK:s framgångar i svenska cupen ska fortsätta även i allsvenskan.

På en vårsolig Behrn arena tränade ÖSK på tisdagen inför söndagens bortamatch mot IFK Norrköping. Sist lagen möttes vann Norrköping men ÖSK är revanchsugna och Alexander Axén, tränare i ÖSK, tror att det kommer bli en öppen och härlig match.

– Jag tror att det blir en jättetuff match. Det är nästan som ett derby med mycket folk,  säger Alexander Axén.

Allsvenskan 2015

ÖSK:s väg genom svenska cupen har varit kantad av framgångar. Efter att ha slagit ut Malmö FF i kvartsfinalen och besegrat Elfsborg i semifinalen väntar final mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi den 17 maj.

Frågan som många ställer sig är om det kommer att gå lika bra för ÖSK i allsvenskan som det gjort i svenska cupen.

– Om alla är friska så är jag överygad om att vi kommer att klara det bra men får vi lite skador kommer vi att få det tufft eftersom vi är väldigt få i truppen, säger Axén.

Det är många som tror på ÖSK. I en enkätundersökning som tv-bolaget Cmore gjorde förra veckan framkom det att nästan hälften av spelarna som tillfrågats tror att ÖSK kommer bli årets positiva överraskning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet