Pistol beslagtagen efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Efter skottlossningen i Köping under onsdagen har polisens tekniker arbetat på platsen. Nu har en pistol anträffats som kan ha något med brottet att göra.

Det var i samband med ett bråk utomhus på Tunadalsgatan vid 20-tiden på onsdagen som ett skott med ett handeldvapen brann av. Skottet gick rakt igenom ett lägenhetsfönster. Enligt polisen ska flera personer ha befunnit sig i lägenheten, men ingen av dem skadades.

I närheten av brottsplatsen har polisen nu anträffat en pistol som har beslagtagits.

– Men om den pistolen har något med skotten att göra är oklart, säger Jan Sjöberg, kriminalpolis.

Sjöberg säger sig även ha ”hört” att tekniker ska ha hittat en kula i lägenheten. Detta kan han dock inte bekräfta.

Två personer sitter anhållna, 16 och 23 år gamla, misstänkta för mordförsök. Under torsdagskvällen florerade uppgifter om att en tredje person skulle vara gripen och anhållen. Det tillbakavisas nu av polisen i Västmanland.

– Det blev något fel där. Det är två som är anhållna misstänkta för skottlossningen, säger Sjöberg.

De båda misstänkta är kända av polisen sedan tidigare. Under fredagen kommer de att förhöras, och under lördagen ska åklagaren fatta beslut om häktning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.