Foto: SVT

Politikerna bröt sitt löfte – eleverna fick inga datorer

Uppdaterad
Publicerad

Alla lärare och förstaårselever på de kommunala gymnasieskolorna i Örebro skulle få egen dator nu under hösten. Men det löftet har politikerna nu brutit. Varken lärare eller elever har fått någon dator.

– Det beror på olika missar i upphandlingen och upphandlingskontoret hann inte göra färdigt underlaget innan hösten, berättar socialdemokraten och gymnasienämndens ordförande Dennis Begic. Bland annat visade det sig att det inte ingick utbildning för lärarna hur man använder datorerna i undervisningen. Därför blev vi tvungna att göra om hela upphandlingen.

På grund av detta lyckades politikerna inte hålla löftet att alla förståårselever skulle få en egen dator från och med hösten 2012.

– Jag tycker det är väldigt dåligt. Dom datorer vi har idag är sega och dom räcker ju inte ens till alla. Vi behöver en egen dator för att kunna jobba med våra olika projekt och egna redovisningar, säger Renaz Said som går på Karolinska skolan i Örebro.

Nu hoppas kommunen att arbetet ska bli klart fort.

– Vi hoppas på att det ska finnas datorer till mars nästa år men det kan dröja till höstterminen 2013, säger Dennis Begic (S).

Ett inslag om det här ser ni i kvällens Tvärsnytt 19:15.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.