Foto: SVT / Anders Nord

Rättscentrums fasad rasade

Publicerad

Ingen kom till skada när bitar av väggen oväntat föll mot marken på Östra Bangatan idag.

Det var tidigt under torsdagsmorgonen som polisen fick ett larm om att bitar av Rättscentrums fasad lossnat och ramlat ner på marken. Det skriver na.se idag. Tillbudet nådde länsman 06.13 och därefter var polisen snabbt på plats för att markera och spärra av hörnet vid Östra Bandgatan. Ingen ska ha kommit till skada.

Rättscentruminvigdes för knappt ett år sedan sedan Skanska byggt fastigheten. Hjalmarsson är affärsområdeschef på fastighetsbolaget Norrporten som förvaltar huset:

– Vid montage inträffade en stor skada på fasaden, i det här hörnet. Skadan lagades och putsades över, men det verkar inte ha gjorts på ett tillfredsställande sätt. Vår teori är att vatten sipprat in och att kyla och värme gjort att bitar av betong brutits loss. Som tur var inträffade det här på natten när lite folk är i rörelse, säger han till na.se.

Enligt honom borde risken vara liten att något liknande inträffar igen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.