SD saknar valsedlar i flera kommuner

Uppdaterad
Publicerad

Inför kommunvalet i september saknar flera kommuner i Tvärsnyttområdet fortfarande valsedlar från Sverigedemokraterna. Det visar en granskning som SVT gjort.

Av alla kommuner där Sverigedemokraterna har representation visar SVT:s granskning att partiet saknar giltiga valsedlar i Hällefors, Kungsör och Norberg.

Lasse Eriksson kommunfullmäktigeledamot för SD i Hällefors säger att anledningen är han inte förstått att det låg på hans bord att ta fram en valsedel.

– De som vill rösta på mig får väl skriva mitt namn på en blank röstsedel, säger han till Tvärsnytt.

Vi har tidigare rapporterat om att Kristdemokraterna i Fagersta saknar valsedlar men där beror det på att de lägger ner sin politiska verksamhet i kommunen. Partiet kommer inte att ställa upp i höstens kommunalval.

Nils-Rune Lundén, som idag har partiets enda mandat i kommunfullmäktige, säger till Västmanlandsnytt att anledningen är bristen på återväxt i partiet. Vi som är aktiva idag är helt enkelt för gamla för att orka engagera oss ytterligare en mandatperiod, säger han.

– Vi kommer dock att delta i partiets valkampanj inför valet, men bara när det gäller val till landstinget och riksdagen, säger Nils Rune Lundén.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.