Sarah Michael blev tvåmålsskytt i segern mot AIK. Foto: TT

Seger ger nytt hopp om Champions League-spel

Kif Örebro tog ytterligare ett kliv mot att få spela i Champions League. Det tack vare en säker 3-0-seger borta mot AIK.

Guldet är kört. Nu är det andraplatsen i damallsvenskan och kvalificering till Champions League som gäller för Kif Örebro.

Lördagens bortamatch mot AIK skulle bara vinnas, och så blev det också. Redan i den 17:e minuten gav Sarah Michael gästerna ledningen med 1-0.

Damallsvenskan 2014

Det resultatet stod sig till slutet på andra halvlek när Irena Martinkova utökade gästernas ledning, innan Sarah Michael på nytt hittade målet när hon fastställde slutresultatet 3-0.

Kif Örebro är nu tabelltvåa, tre poäng före de jagande konkurrenterna Göteborg och Linköping.