Foto: SVT

Sjuåringen är framtidshoppet

Uppdaterad
Publicerad

Strax utanför Arboga bor hoppryttaren Stina Lillje. I dag (onsdag) åker hon till Göteborg med sitt framtidshopp, sjuåriga hästen Rihanna, för att delta i en av världens största inomhustävlingar – Gothenburg horse show.

Hon började rida redan innan hon lärde sig att gå och har vuxit upp på Hamre Västergård utanför Arboga. Och Stina Lillje är väletablerad inom sporten och tävlade i Gothenburg horse show redan 2009. Men de senaste åren har hon jobbat mycket med att få fram nya förmågor. Redan förra året kvalade hon med en annan häst till unghästklassen i Göteborg, men blev gravid och fick stå över.

– Jag var väldigt besviken förra året över att jag missade det, för jag trodde att det var min enda chans. Så jag blev väldigt glad att jag kom med redan i år igen.

Och det är med sjuåriga stoet Rihanna som hon lyckats ta sig till unghästtävlingen där tio svenska ekipage möter tio av europas bästa unghästar i tre omgångar mellan torsdag och söndag.

– Det finns ju inga stora arenor att träna på, så jag vet inte hur hon kommer att reagera. Förhoppningsvis kan hon koncentrera sig på mig.

Stina har lagt upp träningen på samma sätt som inför alla tävlingar och putsat på detaljerna in i det sista. Hon säger att hon är en tävlingsmänniska som gillar att vinna, samtidigt ser hon helgens stora tävling som en bra erfarenhet inför framtiden – oavsett hur det går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.