Foto: SVT

Skottdrama i Örebro – kvinna skadad

Uppdaterad
Publicerad

Ett skottdrama ägde rum i ett trapphus på Skaldegatan i Vivalla vid halv fyra-tiden på tisdagseftermiddagen. En kvinna skadades lindrigt då hon träffades av splitter.

Kvinnan, som befann sig på bottenvåningen i fastigheten, hörde liv i trapphuset. Något som, enligt polisen, inte är alltför ovanligt just där. Hon öppnar då dörren för att se efter vad som händer.

– I samband med att hon öppnar dörren smäller det till, säger polisens vakthavande befäl Jan Matérne. Någon har, förmodligen med en pistol eller annat vapen, skjutit mot golvet.

Sannolikt är det splitter från betonggolvet eller kulan som träffat kvinnan på kinden vilket gav henne rispor, enligt polisen. Hon är också chockad av händelsen. Personerna som befann sig i trapphuset sprang från platsen och har inte kunnat påträffas.

Polisen har knackat dörr i området och har säkrat spår från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.