Foto: Johanna Olofsson/SVT

Snart klart vilka som styr Örebro

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av den här veckan kan det bli klart vilka partier som kommer att styra Örebro kommun. Socialdemokraterna, som ju fick flest röster i valet, har nu träffat samtliga partier förutom Moderaterna och Sverigedemokraterna.

– Nu övergår samtalen i förhandlingar om det politiska innehållet i ett eventuellt samarbete, säger Kenneth Nilsson, Socialdemokraternas kanslichef i Örebro kommun.

Samtalen mellan Socialdemokraterna, som blev det största partiet i Örebro kommun i valet, och eventuella samarbetspartier fortsätter. Enligt Kenneth Nilsson, Socialdemokraternas kanslichef, har partiet träffat samtliga partier förutom Sverigedemokraterna och Moderaterna.

Nu är sonderingen i det närmsta klar och samtalen övergår istället till förhandlingar mellan partierna om det politiska innehållet i ett eventuellt samarbete. I slutet av den här veckan kan det enligt Nilsson, utkristallisera sig vilka partier som kommer att ingå i det nya styret för Örebro.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Tvärsnytt

Mer i ämnet