Sökinsats pågår efter misstänkt drunknad

Uppdaterad
Publicerad

En övergiven båt har hittats på Letälven i Degerfors. Polis och räddningstjänst söker efter någon som kan ha kört båten och man misstänker att denna någon har drunknat.

Den tomma båten sågs driva runt på Letälven i Degerfors redan klockan 16 på måndagseftermiddagen. Men det var först 19:30 som polis larmades till platsen. Båten lokaliserades och nu har en sökinsats inletts för att hitta den försvunne föraren.

– Vi har inte fått in någon anmälan om en försvunnen person men vi har gjort fynd på båten som får oss att tro att någon har varit ute och fiskat och sedan ramlat i, säger Björn Andersson KC-befäl hos polisen i Örebro.

Räddningstjänsten söker av vattenytan med båt medan polis och hundar söker på land längs Letälven.

– Det är svårt eftersom det har gått så långt tid sedan båten sågs första gången. Dessutom jobbar vi i strömt vatten, säger Björn Andersson.

– Vi får se hur länge vi kan hålla på ikväll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.