Foto: TT

Nu rullar tågen igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett långt stopp i tågtrafiken mellan Bålsta och Enköping rullar trafiken igen. Efter en kopparstöld stoppades tågtrafiken mellan Stockholm och Västerås, Örebro samt Göteborg där flera tåg nu ställts in.

Det saknades koppartråd på flera kilometer på sträckan vilket medförde att tågtrafiken mellan Stockholm och Västerås, Örebro samt Göteborg där flera tåg ställdes in och fick ersättas med buss.

Tvärsnytt träffade flera av de strandsatta resenärerna under måndagen:

Resenären Magnus Karlsson står och tittar på informationstavlan på perrongen i Västerås.

– Det har sett bättre ut, säger han till Tvärsnytt.

Informationen är knapphändig, men han hoppas att det ska komma en buss.

– Det fanns ju rykten om att det fanns för dåligt med bussar, så...

”Vet inte vad som händer”

Tomas Åkerman letar också efter ersättningsbuss.

– Det står ”X” på tavlan därborta, och sen vet man inte mer. Och så stänger de klockan sex där inne, så man vet inte riktigt vad som händer.

Anders Edgren på SJ:s presstjänst säger att det tar minst en timme extra att ta sig mellan Västerås och Stockholm på måndagskvällen. SJ har haft svårt att få fram tillräckligt med ersättningsbussar. Ett tåg har kört över Uppsala till Västerås för att det inte fanns bussar till ersättningstrafiken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.