Foto: SVT

”Vi har inte dragit ner på resurserna”

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagskvällen och natten har det varit stort polispådrag, bland annat med helikopter, på flera ställen i Örebro. Anledningen är att ett stort antal medlemmar ur kriminella nätverk rör sig i stan.

Polisen misstänker att det finns risk för ett större bråk mellan personer med just kopplingar till kriminella gäng. Det handlar om personer med kopplingar till Romano och X-team, två undergrupper till Bandidos, som har en konflikt med enskilda personer med kopplingar till Black Cobra. Polisen vill dock understryka att bråket är individbaserat.

– Det har eskalerat de senaste dagarna, säger polisens vakthavande befäl i Örebro Anders Wallin. Vi fick indikationer på att det kunde bli en sammandrabbning.

Gängkriget i Örebro

Ett antal personer har visiterats och i samband med det har polisen beslagtagit ett antal vapen, dock inte skjutvapen. Hittills har en 25-årig man gripits och anhållits misstänkt för förberedelse till grov misshandel. Det har varit lugnt under morgonen men polisen räknar med att finnas på stan i oförminskad styrka minst till i eftermiddag.

Nattens händelser föranleddes av att tungt beväpnade poliser under eftermiddagen hade genomfört en razzia på E18 då flera personer med kopplingar till kriminella gäng kontrollerades, men ingen greps då.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkriget i Örebro

Mer i ämnet