Efter överfallen – studentkåren organiserar nattvandring

Uppdaterad
Publicerad

Efter överfallsvågen i närheten av universitetet i Örebro de senaste veckorna är nu studenterna rädda för att gå ut på natten. Nu överväger studentkåren att organisera nattvandring.

Under två veckors tid har fyra oprovocerade överfall ägt rum i närheten av universitetet i Örebro. Senast natten till i lördags vältes en 24-årig tjej av sin cykel och blev misshandlad med bland annat sparkar mot huvudet.

Studenkåren vid Örebros universitet hade idag ett första möte med universitetsledningen där det diskuterades vad som bör göras framöver för att studenterna ska kunna känna sig tryggare.

Ingen misstänkt

Enligt kårordförande Kristine Arnhällen har den senaste tidens händelser gjort att många studenter uttryckt sin oro på bland annat sociala medier.

Polisen utreder ärendena med utgångspunkten att det är samma gärningsmän, men det finns fortfarande ingen misstänkt.

– Det är män, säger Olga Korpela, förundersökningsledare. Två i vissa fall och tre i andra fall, i tjugoårsåldern.

Kommer ni öka er närvaro i området med anledning av de här händelserna?

– Vi patrullerar i området i den mån vi kan. Naturligtvis så går larmsamtal före om patruller måste åka på sånt men i den mån vi kan så patrullerar vi i området.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.