Foto: TT Nyhetsbyrån

”Styrkebesked av Ericsson”

Publicerad

Marcus Ericsson blev nionde snabbaste föraren vid den andra träningen inför söndagens F1-tävling i Malaysia. ”Jag tycker att det är ett styrkebesked”, säger SVT Sports expert Robert Dahlgren.

Och Ericsson själv är laddad inför söndagen.

– Jag siktar på poäng, ingen tvekan om det, säger han till Viasat.

För två veckor sedan körde han in som åtta i Australiens Grand Prix i Melbourne. Det var också första gången på över 25 år som en svensk förare tog VM-poäng i F1.

På fredagsmorgonen blev Marcus Ericsson den tionde snabbaste föraren vid den första tidsträningen inför Malaysias GP. Och följde sedan upp det med den nionde snabbaste varvtiden vid den andra träningen.

– Den här banan Malaysia är ju väldigt lång och släpande svängar och kräver andra saker från bilen så jag har varit väldigt nyfiken på att se hur Sauber-bilen skulle hantera det och jag tycker absolut att det är ett styrkebesked att visa att de är med ungefär på den nivån som i Melbourne, säger Dahlgren till SVT Sport.

Vad betyder ett sådant resultat inför fortsättningen?

– Det var många positiva saker, men man får passa sig lite för att dra allt för stora växlar av vad man har sett på träningen för det finns vissa som ligger på kölvatten och kanske inte har visat sin fulla potential.

”Det är jättebra för Marcus självförtroende”

Ericsson var snabbare än stallkamraten Felipe Nasr, hur viktigt är det?

– Det är jätteviktigt, du måste jobba bra ihop med din teamkamrat för att lyfta hela teamet framåt men teamkamraten är också din värsta konkurrent...många jämför teamkompisar emellan för att se hur stark man är. Det är jättebra för Marcus självförtroende och det såg jättebra ut för hela teamet.

Vad tror du om Ericssons chanser i tidskvalet i morgon?

– Jag skulle tippa tia till tolva om han gör ett riktigt bra jobb, men sedan med andra som inte har samma tillförlitlighet som Sauber har så tror jag att vi kan få se Marcus ta ytterligare poäng till helgen.

Snabbast på den första träningen var tyske Nico Rosberg, Mercedes, och bästa varvtiden vid den andra hade stallkamraten och den regerande världsmästaren Lewis Hamilton, Storbritannien.

– Det är ingenting som är definitivt, men att någon av Rosberg eller Hamilton kommer att ta hem segern på söndag det tror jag starkt på, det är nog ingen högoddsare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.