Svinskönt med en tupplur vid en fäbod nära Rättvik i Dalarna. Foto: Anders Hanspers

Svinbra bild blev veckans vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Priset den här veckan går till Anders Hanspers från Mora. Stort grattis!

Bilden som Anders kammat hem priset med visar tre grisar som tar sig en tupplur vid en fäbod i närheten av Rättvik i Dalarna. Två av dem ligger i en minst sagt märklig position, något som fick oss på redaktionen att brista ut i ett långvarigt skratt.

Bilden är orginell, komisk och väldigt charmig. Dessutom får den en att tänka på hur trevligt det kan vara att sova tillsammans med någon annan utomhus när sommarvärmen ligger på. Det här utgör också motiveringen till varför just Anders bidrag vann den här veckan.

sommarbilden 2014 – tvärsnytt

Härmed drar nästa vecko-tävling igång! Kära tittare och läsare, fortsätt att ta bilder och skicka in till tvarsnytt@svt.se. Det kan bli just DU som vinner nästa gång.

Ps. Om ni knäpper kort med mobilkameran, glöm inte att hålla den i liggande läge. Annars måste vi beskära bilden, vilket vi helst inte vill med anledning av att så mycket i bilden försvinner då.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

sommarbilden 2014 – tvärsnytt

Mer i ämnet