Laxå augusti 2014 Foto: Christian Gustafsson

Man anhållen för bombhot

Uppdaterad
Publicerad

En 24-årig man är anhållen för bombhotet som gjorde att ett tåg tvingades evakueras i Laxå. Tåget har genomsökts av bombskyddsgruppen och ingen bomb har hittats.

En fullskalig undersökning har strax efter 20-tiden avslutats av den bombskyddsgrupp som tillkallats från Stockholm.

– Ingen bomb eller något annat explosivt hittades på tåget och det ska vara fritt fram för tågtrafiken nu, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl på Örebropolisen till SVT.

Hotade vid biljettkontroll

Ett helt SJ 2000-tåg på väg mot Göteborg från Stockholm evakuerades i närheten av Laxå utanför Örebro efter att två passagerare framfört ett bombhot.

– Två män hade hotat att de hade en bomb ombord vid biljettkontrollen, säger Kenneth Johannesson, vakthavade befäl vid Örebropolisens ledningscentral.

Evakuerades snabbt

Polisen fick larmet klockan 12:46 och 13:01 hade alla 250 passagerarna ombord på tåget evakueras till Laxå tågstation.

Polisen grep två män i samband med evakueringen men har nu släppt den ena av dem på fri fot. Den andra mannen är misstänks för grovt falskt larm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.