Thomas följde vargen en timma

Uppdaterad
Publicerad

På Thomas Grönqvist gårdsplan dök en oväntad gäst upp – en varg. Thomas beslutade sig för att följa efter den och fortsatte så under en dryg timma.

Under en dryg timma följde Thomas Grönkvist en varg som dykt upp på hans gårdsplan i förra veckan. På bara fem till tio meters avstånd gick han med när vargen gick över till grannen och sedan fortsatte in mot centrala Örebro.

– Den var helt orädd, förklarar Thomas Grönkvist. Trots att fler människor dök upp så fortsatte den lugnt på sin promenad.

Om vargfrågan i Tvärsnytt

Dagen innan hade en varg rivit två får hos en annan granne. Om det var samma varg vet inte Thomas, men han fick bevittna hur den här försökte sig på att ta en katt. Katten klarade sig dock genom att försvinna upp på en loge.

– Jag aldrig sett en varg förut men har nog haft bilden av att de ska vara betydligt skyggare än såhär, säger Thomas Grönkvist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Om vargfrågan i Tvärsnytt

Mer i ämnet