Indianerna till semifinal efter kross

Uppdaterad
Publicerad

I måndags förlorade Indianerna borta mot Dackarna med 47-43. I tisdagskvällens retur tog Kumlalaget en gruvlig revansch. Indianerna nådde semifinal via 58-32 på hemmaplan.

Efter att Dackarna vunnit den första kvartsfinalen med 47-43 under måndagen var Indianerna piskade att vinna med mer än fyra poäng i tisdagens kvartsfinalretur på Sannahed för att inte säsongen skulle ta slut.

Och det blev en enda stor Indian-fest där hemmalaget tog kommandot direkt och aldrig gav Dackarna en chans. Det blev till slut seger med hela 58–32, och därmed är Indianerna klara för semifinal.

Elitserien i speedway

– Det känns väldigt bra. Jag är väldigt nöjd med hela lagets insats, vi kämpade riktigt bra och körde riktigt hårt, säger Antonio Lindbäck, som vann samtliga sina fyra heat, till Tvärsnytt.

Förra året åkte ni ut i kvartsfinal. Hur sugna är ni på semi?

– Vi är väldigt sugna och vill ha revansch. Vi är ett så pass starkt lag så vi ska kunna vinna SM. Det är det vi satsar på.

– Kör vi som vi gjorde i dag vinner vi SM-guld, säger Lindbäck.

I semifnalen får Indianerna möta Motalalaget Piraterna. I den andra semifinalen ställs Vetlanda mot Rospiggarna.

Matchfakta

Indianerna-Dackarna 58-32

Indianerna: Kenneth Bjerre 13, Antonio Lindbäck 12, Piotr Protasiewicz 11, Fredrik Lindgren 9, Cameron Woodward 5, Mikael Max 5, Piotr Swiderski 3.

Dackarna: Rune Holta 9, Michael Jepsen Jensen 8, Alexandr Loktaev 7, Joonas Kylmäkorpi 6, Robin Aspegren, Dennis Andersson.

Publik: 3 333.

Indianerna vidare med sammanlagt 101-79.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway

Mer i ämnet