Foto: Robert Reinholdsson/SVT

Trafiken igång efter olyckor på motorvägen

Uppdaterad
Publicerad

Trafiken är nu igång igen på E18/E20 i höjd med trafikplats Bista/Adolfsberg i Örebro. En lastbil som vält i diket och flera bilar som var inblandade i en kökrock ställde till det i trafiken på torsdagsförmiddagen.

Det var vid klockan nio på torsdagen som en lastbil med släp, en kylbil, ska ha kört av motorvägen och hamnat i diket vid trafikplats Bista i Örebro. Två till tre bilar ska sedan ha varit inblandade i en kökrock som orsakades på grund av den första olyckan.

Ambulans var på plats men det ska inte vara någon allvarligt skadad bland de inblandade. En kvinna klagade på smärtor i benet, enligt polisen.

Ett tag var det totalstopp i båda riktningarna på motorvägen på grund av olyckorna. Under större delen av förmiddagen var det sedan begränsad framkomlighet i södergående riktning på grund av bärgningsarbetet.

Lastbilen i diket bärgades vid klockan 13 och enligt polisen ska trafiken flyta på igen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.