Brist på bostäder en valfråga i Lekeberg

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det bostadsbrist och långa köer för att få en bostad i Lekebergs kommun. Nu vill både den styrande Centern och Socialdemokraterna att fler bostäder ska byggas i kommunen.

– Jag hoppas att de menar vad de säger men det får de visa oss i handling och inte bara med ord, säger Christer Johansson som är ordförande i hyresgästföreningen i Örebro.

Lång tid att satsa

Det har inte byggts några nya bostäder i Lekebergs kommun under en längre tid och vi har tidigare rapporterat om att det är bostadsbrist i kommunen. Men just nu håller kommunen på att bygga 16 nya lägenheter i centrala Fjugesta och nio av dem är redan uthyrda. Men det har tagit lång tid att satsa på bostäder.

Kommunresan – Valet nära dig

– Det har inte varit lönsamt att bygga bostäder på landsbygden och vi har jobbat hårt med att få till ett byggande, säger Charlotta Englund som är centerpartist och kommunstyrelsens ordförande.

Nytt behov

Förutom de 16 lägenheterna som byggs just nu planerar kommunen att bygga ytterligare 11 stycken hyresrätter till under 2014 och 2015.

– Det är en viktig fråga även för oss, det behövs byggas mer lägenheter. Det är ett behov som inte har funnits förut men som nu har dykt upp nu på senare tid, säger Kjell Edlund (S) som är ledamot i kommunstyrelsen.

Byggs för lite

Christer Johansson från hyresgästföreningen i Örebro tycker att det byggs för lite med tanke på att befolkningen har ökat med 4 procent i Lekeberg. Han menar att det behövs fler lägenheter om alla ska få plats.

– Ska man ha folk till en industri eller ett företag så måste den människan ha en bostad, har han ingen bostad kan han inte ta jobbet, säger Christer Johansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunresan – Valet nära dig

Mer i ämnet