Foto: Jesper Mattsson/SVT

Misstänkt för mordet i Almby – dömd tidigare

Uppdaterad
Publicerad

De två männen i 40-årsåldern som anhölls misstänkta för mordet på en 50-årig man i stadsdelen Almby i östra Örebro på torsdagskvällen, är dömda sedan tidigare.

Det är en 41-årig örebroare som har tre domar på sig från 2002 och och två från 2004 och en 40-årig man från Stockholm som även han, har flera domar på sig. Bland annat har 40-åringen tidigare gjort sig skyldig till ringa narkotikabrott, grovt rattfylleri och brott mot knivlagen.

Männen anhölls

Det var strax innan klockan 21 på torsdagskvällen som larmet kom in till polisen. En man i 50-årsåldern hade hittats livlös på marken i stadsdelen Almby i Örebro. Han fördes med ambulans till USÖ men hans liv gick inte att rädda. Vid klockan 01.38 samma kväll anhölls 41-åringen och senare under natten, klockan 03.42 anhölls 40-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.