Foto: Monika Bruhn

Tyst minut för omkomne chauffören

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 12 på fredagen kommer människor samlas vid olycksplatsen i Mogetorp för att tända ljus och tillägna en tyst minut till den lastbilschaufför som omkom vid masskrocken under onsdagen.

Initiativet kommer från Jennifer Granqvist som driver åkeriet Östra Örebro Distribution, och i ett evenemang på Facebook uppmanar hon till att stanna upp där man befinner sig och tända ett ljus.

– Det är för att hedra chauffören som gick bort. Han blev ihjälkörd, och folk ska inte behöva dö i sitt arbete, säger Jennifer Granqvist.

På knappt två dygn har över 4000 människor runt om i landet meddelat via Facebook att de kommer att delta i den tysta minuten. Och Jennifer Granqvist känner en stor frustration över att olyckor som den här inträffar.

– Det sägs ju att det ligger ett brott bakom olyckan. Det är nog nu och det måste till någonting för att förändra vår situation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.