Foto: SVT/TT

Ung kvinna hittad död i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna hittades under midsommarnatten död i en lägenhet i centrala Örebro. Polisen misstänker att kvinnan mördats och en man i 20-årsåldern har nu anhållits.

Klockan 02:36 natten till lördag larmades polisen. Den 18-åriga kvinnan hittades död i en lägenhet i centrala Örebro, och en man i 20-årsåldern har nu anhållits misstänkt för mord. Mannen har i förhör under dagen nekat till brott, enligt åklagarmyndigheten.

Mats Nylén, presstalesman vid polisen, bekräftar att den döda kvinnan och den misstänkte mannen hade någon form av relation till varandra.

– De känner varandra på något sätt. Men exakt hur vill och kan jag inte uttala mig om, säger han till SVT Nyheter.

Kan det finnas fler gärningsmän än den misstänkte mannen?

– Nej, det finns inget som tyder på att det skulle finnas fler gärningsmän i nuläget, säger Mats Nylén.

Förhör gripne

En teknisk undersökning av lägenheten där 18-åringen hittades har utförts. Polisen utför nu dörrknackning i området kring lägenheten och samtidigt pågår förhör med den gripne.

Enligt fotografen Björn Lockström på plats har chockade vänner till den döda kvinnan samlats utanför fastigheten.

Uppgifter om bråk

Enligt till uppgifter till SVT så var det stökigt när polisen anlände. Grannar har för flera medier berättat hur de vaknade av skrik och tumult i huset.

– Det har aldrig varit något bråk. Det här känns olustigt och konstigt på något vis att det är just här, säger en granne till na.se.

Men Mats Nylén vill inte bekräfta uppgifterna om att det ska ha varit bråk på platsen.

– Jag har hört om de uppgifterna, men jag vill inte kommentera det. Vi tror oss dock veta att det funnits ett antal personer på eller i närheten av den här adressen vid tidpunkten för brottet och de söker vi nu.

Söker fler vittnen

Polisen skriver på sin hemsida att de är ”ytterst angelägna över att komma i kontakt med de 5-8 personer som befann sig på Södra Lillåstrand ungefär kl 02.30 under natten”.

– De har inte befunnit sig inne i lägenheten och de är inte misstänkta för brott. Vi tror att de kan ha uppgifter som kan vara intressanta för oss, säger Richard Hiller, vakthavande befäl vid polisen i Örebro län, till Expressen.se.

Vid 15-tiden på lördagen ville polisen inte berätta om efterlysningen lett till någon kontakt med de aktuella personerna.

– Jag lämnar inga kommentarer om det i nuläget. Det enda jag kan säga är att vi fortfarande söker kontakt med de här personerna, säger polisens persstalesman Mats Nylén.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.