Foto: SVT

Unga gör upp i Dråpslaget

Uppdaterad
Publicerad

I helgen körs motorcrosstävlingen Dråpslaget för 33:e gången i Örebro. Men redan under fredagen startade Lilla dråpslaget, för barn mellan fem och tolv år, som i år firar 10-årsjubileum.

– Det är pirrigt! Det är svårt på banan med en massa vattenpölar och gegga, säger 6-årige Oliwer Lidman som tävlar för Hallsbergs MK.

Det är Örebro motorklubb som arrangerar tävlingen Lilla dråpslaget som körs i flera klasser och riktar sig till barn under 13 år.

Nytt för i år är att det nu går att tävla i 50-kubiksklassen där den allra yngsta är fem år. Men trots att närmare 160 barn kommer att delta i tävlingen har deltagarantalet minskat genom åren.

– Tyvärr har vi fått lite mindre antal per år. Det är en dyr sport och det går många tävlingar, säger Annika Berggren från Örebro motorklubb.

En av dem som tävlar i Lilla Dråpslaget för första gången är Alessandro Seljesson från Kungsör. Han kom tvåa i sitt första heat och tycker att tävlingen är bra.

– Det är mycket hopp och banan är rolig!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.