Foto: TT

Utnyttjade minderårig – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig Västeråsare döms till fängelse efter att ha haft ssamlag med en minderårig flicka. Mannen hävdar att han är oskyldig.

Flickan var 14 år när hon sommaren 2012 följde med sina föräldrar och den 28-årige mannen och hans sambo på en semesterresa utomlands. Enligt flickan bjöd mannen henne på alkohol en sen kväll och efter flera drinkar slutade kvällen med att flickan hade sex med mannen.

Efteråt mådde flickan dåligt och tvingades också senare att uppsöka Barn-och ungdomspsyk i Västerås och kurator. Då plågades hon av tvångstankar och mardrömmar efter händelsen.

28-åringen medger att han bjudit flickan på alkhol men nekar till att ha haft samlag med henne. Tingsrätten menar dock att flickans berättelse är trovärdig och dömer därför mannen till fängelse i nio månader. Han ska också betala skadestånd till flickan på 10 000 kronor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.