Partisekreteraren Aron Etzler. Foto: SVT

Vänsterkonflikten skördar fler offer

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets styrelse såg rött i konflikten med Örebropartiet. Nu har flera medlemmar valt att lämna (V).

Markus Allard, som tidigare varit ordförande i Ung Vänster i Örebro, startade Örebropartiet. Bland de som skrev på registreringen av partiet återfanns flera medlemmar av Ung Vänster i Örebro. Då såg vänsterns styrelse rött och skickade ut ett mejl som sade att de som skrivit på skulle uteslutas.

”Vi har noterat att du har medverkat till bildandet av Örebropartiet genom att skriva under den namninsamling som partiet behöver för att kunna ställa upp i kommunfullmäktigevalet. Vi kommer därför att stryka dig som medlem i Vänsterpartiet”, skrev partisekreteraren Aron Etzler (V).

Turbulensen i Vänsterpartiet

De som fått mejlet hade till i fredags på sig att yttra sig om det hela. Nu ser det ut som att konflikten skördat fler offer.

– Vi har några som har valt att lämna Vänsterpartiet och vi ska sätta oss ner idag för att titta närmare på det här, säger Aron Etzler (V).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i Vänsterpartiet

Mer i ämnet