Så här ser de nya biljettmaskinerna ut på Länstrafiken i Örebros bussar. Foto: Liv Fahlén/SVT

Varning för köer när biljettmaskiner byts ut

Uppdaterad
Publicerad

I helgen inför Länstrafiken ett nytt biljettsystem i länet. 300 maskiner ska bytas ut på bussar, perronger och i butiker, och nu utfärdas en varning för köer hos biljettombuden.

– Tyvärr kommer bytet till nytt biljettsystem att upplevas lite krångligare för resenärerna i början.

Alla behöver skaffa ett nytt Resekort som fungerar i de nya kortläsarna, säger Thony Lundberg på Länstrafiken Örebro.

Det gamla busskorten har en magnetremsa, vilket sliter på både kort och utrustning, medan det nya innehåller ett chip. Förhoppningen är att problemen med avmagnetiserade kort ska försvinna och att resorna ska gå snabbare.

– Resenärerna kommer bara att behöva hålla upp korten framför kortläsaren, istället för att stoppa ner dem i maskiner. Med de nya korten kommer det därför på sikt att gå enklare och snabbare att komma på bussen, säger Thony Lundberg.

Nu under helgen kommer det att finnas bussar med både det gamla och det nya biljettsystemet i trafik, men enligt Länstrafiken ska de lösa det så smidigt som möjligt för resenärerna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.