Fortfarande totalstopp på E18

Uppdaterad
Publicerad

Ett kraftigt regn över Kristinehamn gör att det är stora vattensamlingar på E18 mellan Örebro och Karlstad. Just nu är begränsad framkomlighet i båda riktningarna.

– Det är meterhögt vatten. Det går varken att åker öster- eller västerut, säger Peter Backman, räddningschef på Bergslagens räddningstjänst.

Det är en viadukt utanför Kristinehamn som fyllts med stora vattenmassor och som orsakar problem på E18. Polisen är på plats och leder om trafiken genom Kristinehamn

– Vi tycker att vattenströmningarna minskar men det går inte att ge någon prognos i nuläget. Men vi tror att det går åt rätt håll, säger Peter Backman.

Kraftigt regn i länet

I Värmland har det utfärdats en klass 1-varning på grund av det kraftiga regnet men enligt SMHI är läget bättre över Örebro län.

– Regnet är inte lika utbrett men lokalt kan det förekomma kraftiga skurar med åska, säger Emil Björck meteorolog på SMHI.

Degerfors har fått omkring 26,4 millimeter regn under natten enligt SMHI.

Mer information om trafikläget vid Kristinehamn hittar du på Trafikverkets hemsida.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.