Viktig seger för Örebro

En riktig sexpoängsmatch – som slutade med 3-1-seger för Örebro mot Färjestad.

Och drömmen om direktplats i kvartsfinalerna lever därmed i allra högsta grad för Örebro – medan Färjestad med största sannolikhet missar den chansen.

Färjestad kom till spel med fyra raka bortasegrar vilket gör att Karlstadslaget är ligans bästa bortalag. Men i Behrn arena bröts alltså trenden när Färjestad ställdes mot ett helladdat Örebro.

Matchen började med ett högt tempo åt båda hållen även om det var Örebro som skapade de hetaste chanserna inför en fullsatt hemmaarena.

– Ganska bra tempo tycker jag. I andra ska vi skapa lite längre anfall och bättre lägen, sade förre FBK-spelaren Martin Johansson när han blev intervjuad på jumbotronen efter första perioden.

Rappt skott av Ryan

Taktiken gick hem och utdelningen kom ganska omgående för Örebro i andra perioden. Redan efter en minut gjorde hemmalagets publikfavorit Derek Ryan matchens första mål när han tryckte in pucken med ett rappt handledsskott i krysset bakom Färjestads målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel.

Några minuter senare var det Marko Anttilas tur att visa upp fina handleder när finländaren efter ett par dragningar ökade på Örebros ledning till 2-0.

I tredje perioden vaskade Färjestads tränare Tommy Samuelsson om ordentligt i kedjeformationerna men gästerna hade svårt att få hål på Örebros målvakt Julius Hudacek.

Anttila målskytt igen

Marko Anttila gjorde istället 3-0 i öppen bur när Färjestad tagit ut målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel i slutminuterna. I sista minuten reducerade dock Anssi Salmela till 3-1.

Läget ser onekligen bra ut för närkingarna nu. Skellefteå, Frölunda och Växjö är klara för slutspel. Linköping, Örebro, HV71 och Färjestad kämpar om tre platser. När tre omgångar återstår skiljer sex poäng mellan femman Örebro och sjuan Färjestad som är närmast under slutspelsstrecket.