Foto: SVT

Walker blixtinkallad till VM

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta ÖSK-spelaren Robert Walker blev blixtinkallad till VM i padbol när Andreas Sjöberg, som var uttagen i landslagstruppen, skadade sig i lördags.

Robert Walker har drygt tio års erfarenhet av elitfotboll och har representerat klubbar som Örebro SK, Åtvidaberg, Jönköpings Södra och Åtvidaberg. Men en sen skada i truppen gjorde att Walker blixtinkallats till det svenska padbollandslaget som ska representera Sverige på VM i Spanien.

Vad har du för erfarenheter av padbol?

padbol

– Jag har en turneringsvinst faktiskt, jag tror att det har gått två turneringar i Sverige varav en vinst. Det är väl det jag har i princip, säger Robert Walker.

Du skulle inte vara med egentligen, vad hände?

– Jag blev blixtinkallad i början av veckan, tyvärr blev en kille skadad i lördags. Oskar hörde av sig och det är ju VM så det fanns inte på kartan att tacka nej.

Hur känns det inför turneringen?

– Det ska bli kul, riktigt kul. Det ska bli spännande att se hur bra de andra är.

Hade du trott för några år sedan att du nån gång skulle spela VM i padbol?

– Jag tror inte ens att padbol fanns för några år sedan, men nej. Svaret är nej.

Hur känns det då?

– Kul och spännande. Det ska bli ett minne för livet.

Fotnot: Robert Walker är bror till Idol-vinnaren Kevin Walker, som nästa säsong spelar i allsvenskan med Djurgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

padbol

Mer i ämnet