Foto: SVT

Juha flög 820 mil – av ÖSK-kärlek

Uppdaterad
Publicerad

Här är ÖSK-supporterns galna resa runt halva jordklotet inför avgörandet i superettan.

Nu på lördag avgörs det om ÖSK tar steget upp i allsvenskan och supportern Juha Väisänen har gett mycket för att vara på plats och se upplösning av säsongen. Han har fått resa långt för att få stötta laget i hans hjärta.

– För mig är det naturligt att se ÖSK så fort jag har chansen, nu funkade det med schemat och sen är det en oerhört viktig match också, säger Juha Väisänen.

ÖSK fotboll

Beskriv din kärlek till ÖSK?

– Det går inte att summera riktigt, det är bara något som har växt fram och det är en livsstil helt enkelt.

Just nu är Juha utbytesstudent på universitetet i Albuquerque i USA. Men bara för några dagar sen bestämde han sig att han ville vara på plats för den avslutande matchen borta mot Ljungskile. Och resan på dom dryga 820 milen tog nästan ett dygn. Men hans klasskompisar i USA hade svårt att förstå varför han skulle hem och se sitt ÖSK.

”Förstår inte grejen”

– De förstår inte grejen där borta, de följer inte lag på samma sätt. Man hejar på collegelaget men man åker inte på bortamatcher, så det finns ingen supporterliv där borta, säger Juha Väisänen, som trots avståndet från Örebro och en tidsskillnad på sju timmar har ändå sett matcherna på nätet i USA.

– Speciellt på hemmaplan har det sett bra ut så jag hoppas de tar med sig senaste insatsen mot GAIS och kör över Ljungskile också.

Om ÖSK vinner på bort mot Ljungskile på lördag är laget klara för allsvenskan 2014.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖSK fotboll

Mer i ämnet