Foto: SVT

Zelmerlöw har full koll på Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Favorittippade Måns Zelmerlöw har pluggat på om Örebro inför lördagens deltävling i Örebro. Han har koll på invånarantal, landskap och vår gamla skoindustri.

Melodifestivalen har kommit till staden och förberedelserna är i full gång inför den fjärde och sista deltävlingen på lördag då bland annat Måns Zelmerlöw kommer att delta, och han vill hälsa örebroarna det här:

– Jag vill fjäska lite och säga att Örebro är en fantastisk stad med sina 107 000 invånare. Jag minns ett av mitt livs bästa gig, jag tror det var i Brunnsparken, det var hur mycket folk som helst och det var sommaren 2009. jag hoppas att det kan bli samma känsla på lördag.

Melodifestivalen 2015

Du har koll på invånarantalet, är det något annat du har pluggat på inför den här intervjun?

– Ja, det är i Närke. Och det är en gammal skostad, tror jag. Men det finns inte så mycket skofabriker kvar utan nu är det väl Atlas copco som är den största arbetsgivaren, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2015

Mer i ämnet