Attackerades av hund – ägaren brydde sig inte

Uppdaterad
Publicerad

När Therese Hedberg, 29, passerade kvinnan med hundar gick en av hundarna till attack mot barnvagnen och mot hennes 14-månaders son. Efter en kort kamp lyckades Therese få loss sonen ur hundens käftar. När Therese tröstade sonen gick kvinnan.

– Jag skrek efter henne, men hon reagerade inte. Hon bara gick därifrån.

Det var utanför kommunhuset i Knivsta som Therese Hedberg, 29, mötte en kvinna som var ute och rastade sina hundar.

Therese stannade till för att släppa förbi kvinnan.

– Men hon stannade och såg arg ut. Jag förstod det som att hon ville att jag skulle gå före. När vi passerade henne, gick hennes hundar till attack. Mot barnvagnen och min son, berättar Therese.

Chockades

Therese blev chockad, och efter en kort kamp lyckades hon få loss sin 14-månaders son ur hundens käftar.

– Hon hade en cykel, och som tur var stod den i vägen och hindrade hunden. Annars vet man inte hur det hade gått ...

Therese fick upp sin son ur vagnen. Samtidigt som hon tröstade sin panikslagne son lämnade kvinnan platsen. Utan ett ord.

– Hon sade inte ett ord. jag skrek någonting, jag vet inte vad, för att få henne att reagera, men hon bara gick, berättar Therese.

Fick tips om gärningsmannen

Therese lyckades ta en bild på kvinnan bakifrån. En bild som hon postade på sociala medier, och redan samma dag hade hon fått tips om vem kvinnan var.

– Jag har polisanmält händelsen, lämnat över de tips jag har fått, och pratat med en polis som kommer att ta utreda fallet. Kvinnan är identifierad, säger Therese.

När Therese kom hem insåg hon att sonen skadats.

– Hans hand var svullen, han var skinnflådd och hade bitmärken på armen. Jag trodde först att hunden bara bitit i jackan, men såg att det var värre när vi kom hem, säger Therese Hedberg.

Fysiskt kommer sonen inte att få några sviter av attacken.

– Jag hoppas att han inte kommer att bli hundrädd av det här, det vore hemskt. Jag litar på hundar i allmänhet, men det är svårt att säga hur han kommer att klara av en sådan här händelse, säger Therese Hedberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.