Bara en poäng för Sirius

Sirius tappar i toppen efter att ha förlorat ledningen på hemmaplan mot Athletic FC United.

Sirius tog ledningen fem minuter före pausvilan genom Stefan Silva, framspelad av Andreas Eriksson.

Bara åtta minuter in på andra halvlek kvitterade dock Athletics Rabi Elia. Resultatet stod sig matchen ut.

Därmed missade Sirius chansen att gå ikapp Varberg på tredje plats. Varberg spelade också oavgjort, 1-1, mot Degerfors.

I toppen lyckades Jönköpings södra genom två snabba mål i slutet försvara ledningen.

J-Södra behåller ledningen

Underläge 0-1 borta mot nykomlingen Utsikten, samtidigt som värsta konkurrenten Östersund var på väg mot ännu en seger, innebar att Jönköpings Södra var på väg att förlora serieledningen i superettan.

Då slog Tommy Thelin till, två gånger om. Kvitteringen kom i 83:e minuten och en minut in på tilläggstiden nickade Thelin in segermålet 2-1. Sammanlagt har Thelin gjort fem mål i seriespelet den här säsongen.

Östersund vann med 2-0 borta mot Ljungskile och är fortfarande tre poäng efter Jönköpings Södra.

BP fast i botten

Desto tyngre går det för fjolårets allsvenska bottenlag Brommapojkarna. Laget har fått ihop blott tre poäng på elva matcher och borta mot Assyriska kom lagets åttonde förlust, 1-2.

Stockholmslaget är klart sist och har i nuläget åtta poäng upp till närmsta lag ovanför kvalstrecket.